onsdag 30 januari 2013

Jag har haft svårt för palettblad

Ibland kan man ha något emot vissa växter utan att riktigt veta varför. Så har det varit med mig o palettblad. Vet inte varför jag alltid ogillat dessa min barndoms tantkrukväxter. Men jag har aldrig haft en tanke på att ta in dem i min trädgård.
Men nu - i min beställning till Impecta finns de med.
På senare år har det ju dykt upp palettblad i de mest fantastiska färger som är en prydnad för vilken kruka som helst. Jag har tittat på dem och sakta men säkert blivit av med min aversion mot palettbladen. Och nu har jag alltså beställt ett limetgrönt palettblad att ha runt min vinröda lilla fliklönn.
Foto: Impecta

Där ska också finnas ett antal citrongula tagetes - också en växt jag omvärderade för några år sedan då det kom mahognyfärgade och vaniljvita tagetes.
Hoppas att palettbladet 'Wizard Golden' kommer att vara lika långblommande som tagetesen.
I år kommer jag mest att förodla ettåringar, Men en chokladfärgad akleja smet också med i varukorgen. En grönakleja 'Chokolate soldier'. Kunde inte motstå den

3 kommentarer:

 1. Jag gillar också Palettblad :=)
  Frösådde frön i går, 'Wizzaed' blev det i år.
  Passar så fint tillsammans med Tagetes och Rudbeckia i olika höjder och former.
  Det blir till planteringen som kallas för 'heta hörnet'

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Ja, de där paletterna. Under mååånga år skänkte jag dem inte en tanke men så fick jag för mig att så lite olika sorter och sedan planterade jag ut dem i min lilla djungel. Så fina de blev där. Nu vill jag inte vara utan dessa "bortglömda" sommarblommor. Däremot att ha dem på fönsterbrädan som förr i tiden - nej, där går min gräns. jag har också beställt sticklingar, Jag tror att det var någon W golden med bland dessa.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänka sig - två av mina favoritbloggare har också fastnat för palettblad. Det gläder mig att läsa. Men Anna - varifrån skickar du efter dina sticklingar??

   Radera