söndag 3 februari 2013

Södersidan Före-Efter

Visst är det roligt att kolla på före-efter-bilder?! Och även i den egna trädgården är det viktigt att dokumentera hur saker ser ut innan man sätter igång sina projekt. Jag är otroligt glad att jag tog några bilder innan jag satte igång med omvandlingen av vår trädgård.
Ett av de stora projekten har varit att gräva bort grästovor och anlägga grusgångar. På senare år har jag sparat grästovorna och gjort jord av dem (tar många år, åtminstone är det min erfarenhet) men jag har också vänt dem upp och ned och anlagt odlingslimpor eller stenpartier med dem.
Det står i alla trädgårdsböcker och tidningar att man ska rensa bort allt rotogräs innan man anlägger rabatterna. Det rådet har jag inte alltid följt. Tyvärr. Jag har haft förbråttom. Eller haft medhjälpare som inte riktigt förstått vitsen med att få bort varenda lilla kvickrotsbit eller åkerfräkenrot. Sånt får man sota för sedan. Ack, ja. När jag tittar på dessa bilder inser jag att det i alla fall hänt en hel del i vår trädgård även om jag tvivlar ibland.
  På dessa bilder är flaggstångsfundamentet o flaggstången riktmärken.
Södersidan före. År 2005..

Södersidan efter. År 2012.

3 kommentarer:

 1. Oj, vilken skillnad! Svårt att tro att det är samma trädgård...

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Här har det hänt grejer !
  Vilken skillnad !
  Det är så kul att se före och efterbilder !
  Du kan vara stolt över hur fint det blivit !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Tack Isa och Tiger för det. Ja, det är när man ser bilderna som man inser att allt grävande till sist bär frukt. Fast just nu går mina tid i trädgården åt att freda den för väldigt matglada harar. Nu när det snöat blötsnö tyngs näten runt om växterna ner så att haren kan hoppa över dem. Inte bra.

  SvaraRadera