lördag 5 januari 2013

Godaste bönan

Sitter och läser Thompson & Morgans katalog och försöker bestämma vilka grönsaker jag ska odla nästa sommar. Om jag vågar mig på tomater igen (förra sommaren fick de ju ett slags mögel på stammarna men jag odlar i krukor och har skurat dem med såpa) så ska jag ha T & M:s tomat Sungold.
Och vad gäller bönor lär det bli den godaste böna jag odlat, borlottobönan. Den har en mild, len smak som är svårslagen. Den är lättodlad och den enda nackdelen är att en regnig sommar så kanske inte alla mognar. När bönan kokas förlorar den sin fina teckning, men får å andra sidan sin fantastiska smak.

2 kommentarer:

  1. Jag förökte odla den fina Borlottobönan förra året med uselt resultat, men skam den som ger sig jag ska försöka igen! I år har jag beställt en Yin och Yang böna från Impecta som jag tyckte såg spännande ut, den kommer jag att förodla innan jag sätter ut den vis av erfarenhet. Ska bli spännande att se hur dina bönor utvecklar sig.
    Tant Uggla

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får bättre tur i år Helena med Borlottobönan. Förra sommaren var ju inte särskilt varm. Förodling är nog bra. Ett år kom ungefär en tredjedel av mina bönor upp på grund av att det blev så kallt i jorden sedan jag stoppat ner fröna. Vi kämpar mot elementen vi odlare :)

    SvaraRadera