tisdag 15 januari 2013

Tulpanens dag

I dag har det varit tulpanens dag hela dagen. Jag har köpt en tulpanbukett i år, en ljuslila, men det kommer att bli fler. För tulpaner är precis vad jag behöver så här års. Dessa krispiga vinterkarameller som bär bud om vår.
Och så småningom - fast det känns avlägset just i dag då det snöat hela dagen - kommer tulpanerna i rabatterna. Jag lägger ut en bild på vad jag betraktar som vår trädgårds bästa tulpaner. Bäst därför att de blommar i minst 14 dagar och är lika fina hela tiden. De har vacker färg hela tiden. Och inte minst - de återkommer troget varje år vilket man numera inte är bortskämd med numera. Om någon vill veta vad de heter får jag leta fram det. Själv nöjer jag mig med att de är så vackra.
I höstas petade jag ner ett 40-tal vildtulpaner i gräsmattan. Dem ser jag också mycket fram emot.

2 kommentarer:

 1. Så vackra tulpaner och vilken härlig vårbild! Men det känns lite avlägset idag när det har snöat hela dagen. Så än så länge får man njuta av tulpaner på köksbordet och längta till våren.

  Hittade hit till din blogg när jag såg att du slutar med trädgårdsbloggen på NA. Har lagt till dig i min blogglista och kommer tillbaka flera gånger.

  Snöiga hälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du hittat hit Elisabet. Välkommen. Hoppas att vi hörs i spalterna många gånger och att du hittar trädgårdsinspiration i min blogg.

  SvaraRadera