söndag 30 december 2012

Planer för sommaren: Hitta stenmjöl

Ett av 2011 års stora projekt var att lägga överblivna, kvadratiska  stenplattor som en gång runt en relativt ny plantering.  I planteringen finns en av de stenar jag låtit frakta hem, ett antal häftiga pioner, tyvärr en vit näva som sprider sig för mycket, ett ädelt syrenträd som jag fick som skott av grannen,  ett nysatt körsbärträd 'Van' som får massor med löss varje år, en ros som är en bytesgåva från Anette Mallalieu på Rosgården i Bergslagen, några vitrandiga gräs och lite annan smått och gott.
Stenläggningen blev bra, om jag får säga det själv. Jag gjorde den så att det blev tomma små ytor som jag fyllde med keramikplattor och natursten. Det är dock ett stort bekymmer. Även ogräset gillar dessa smårutor fyllda med grus. Om jag inte ständigt var och petade bort ogräset skulle det ta över plattorna helt på en sommar. Detta trots att de ligger på markduk med grus under sig. 
Hur som helst har jag läst att stenmjöl gillar inte ogräset. Och det använder proffsen i sina stenläggningar. Jag trodde det skulle vara enkelt att få tag i stenmjöl, men där bedrog jag mig. Än så länge har jag inte hittat någon som säljer stenmjöl på säck i mina trakter. Om jag inte lyckas med det får jag väl köpa av ett grustag, men då blir mängden ett bekymmer i stället. Här kommer en bild på plattläggningen då den var ny.

2 kommentarer:

  1. Jag är också på jakt efter stenmjöl och fick tipset att kolla där de borrar för bergssprängning. Det blir en hel del mjöl av detta borrande tydligen, som de kanske blir glada om någon hämtar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips. Får hålla lite koll på detta i mitt hörn av Närke.

      Radera