torsdag 17 oktober 2013

Min bästa rönn

Har legat nerbäddad ett par dagar och tittat mer på tv än vanligt. Såg bland annat det trivsamma trädgårdsprogrammet Trädgårdsonsdag. Där pratade örebrobördiga Pernilla Månsson f ö om rönnar med flicknamn och hon planterade dessutom en rönn med rosa bär.
Personligen skulle jag inte vilja ha en så kallad vanlig rönn i trädgården. Däremot är jag oerhört förtjust i min pärlrönn, Sorbus koehneana, som varje höst får en sky av vita bär. Den har också tills alldeles nyligen haft vackert höstfärgade löv.
 Denna rönn åt haren ner tre år i rad efter att jag planterat den så till sist fick jag ge upp och inhägna hela denna rabatt, vilket förklarar nätet på bilden. Jag hoppas att den till sist vill bli sådär två-tre meter som utlovat. Trots att den växer på mager sandjord. Men rönnar är ju tåliga träd så därför klarar den sig säkert fint även hos oss. Såg någonstans att den vita pärlrönnen blivit utsedd till månadens växt. Det är välförtjänt tycker jag. Och så här ser den ut i vår trädgård just nu, bakom sitt nät.

3 kommentarer:

 1. Så trivelig å finne frem til bloggen din for første gang! Den var virkelig fin. Jeg legger meg til som følger:) Nydelig rönn du har. Godt du vant kampen mot haren, for denne fine fortjener å stå i fred. Ha en fin kveld.

  SvaraRadera
 2. Stort Välkommen Jannibele! Jag kan f ö meddela att i dag 18 oktober ser det inte längre ut så här runt pärlrönnen för vi har fått snö!

  SvaraRadera
 3. Jättefin rönn! En vanlig rönn skulle aldrig heller komma in i min trädgård...däremot den med rosa bär! Det är en prydnadsrönn och den heter 'Rosmari'...
  Ha det gott!/Anna

  SvaraRadera