söndag 6 oktober 2013

Bästa höstfärgsbuskarna

Från vänster pärlrönn (övrest) o korallkornell, benved samt körsbärsbenved.

Nu är hösten här med sina härliga färger. Vi har haft högtryck en period med mycket kalla nätter och härligt soliga dagar. Tyvärr har jag inte haft tid att vara ute så mycket, men några timmar i solen har det blivit i alla fall. Och då har jag njutit av de fina färgerna även på växter i min trädgård.
Jag är särskilt imponerad av benveden vid en av stenarna. Det är en buske som inte gör det minsta väsen av sig under resten av växtsäsongen. Men nu - oh, la la. Dess släkting (?) körsbärsbenveden är också läcker men där är det de lackröda frukterna som drar till sig uppmärksamheten.
Pärlrönn är en annan mycket odlingsvärd buske. De vita bären sitter kvar en bra bit in på hösten och ser ut som snödroppar på håll. De första åren efter att jag planterat denna buske åt haren ner den varje vinter, så numera hägnar jag in hela buskaget runt pärlrönnen. Men ännu står den fri från nät med lila tidlösa vid fötterna.
Korallkornellen får vackert vinröda blad. Men jag odlar den för de röda stammarnas skull. De lyser så vackert mot vit snö.
Ja, det var några tips på buskar med vackra höstfärger. Det finns säkert fler, och om någon vill lägga till några andra går det bra.

1 kommentar:

  1. Åhh så bra tips på höstfägring .... skulle behöva några buskar i min trädgård att njuta av så här års.
    Min Brunette hann aldrig blomma i år ... satt den förra året så den kanske behöver några år på sig.
    Ha det så gott !
    Kram/isa

    SvaraRadera