onsdag 26 juni 2013

Dubbla känslor inför röd Poppy

På några ställen i min trädgård har jag en röd Papaver orientalis. En har jag fått av en god vän och några har jag sått och tänkt att de skulle bli rosa, men det blev de inte. Problemet är att jag har väldigt dubbla känslor inför denna röda Poppy. Den tar liksom över en rabatt då den blommar. Och speciellt negativt är det i min gulröda rabatt där den vackra lilla vinröda Japanlönnen fullkomligt "dör" under tiden som den ilsket röda vallmon blommar. Jag läste nyligen att man ska passa sig för att blanda olika nyanser av samma färg i en rabatt, och det tycker jag stämmer.
Även i drömlunden där jag bara har vita och svagrosa blommor är den röda vallmon ett utropstecken som drar till sig all uppmärksamhet. Som tur är har den blommat ut där innan de vita pionerna tar vid efter vita vårclematisen och trilliumen.
Nej, jag står i begrepp att gräva upp denna röda, lättodlade perenn, och kasta den på komposten. Jag har inte en enda rabatt där den skulle passa in nämligen.
Fast den är snygg på väggen mot den ultramarinblå kakelplatte-vasen. Eller hur?

2 kommentarer:

 1. Livet är för kort för att spara på växter man inte vill ha ;-) Fast den var helläcker i vasen!

  Sommarkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är den uppgrävd och flyttad till kärs-hörnan. Där kan den nog bli fin ihop med de vita kärsblommorna. Du har rätt, livet är för kort för att ha växter man inte gillar så mycket.

   Radera