lördag 8 juni 2013

Nu daltar jag med clematisarna

Jag har ju en lång rosengång som förra året för första gången såg ut som jag tänkt mig. Alltså överfull av rosor. Men, men. Den långa vintern och kalla våren tog död på hälften av rosorna längs gången och resten är nerfrusna och får börja om från noll. Som alla trädgårdsodlare vet är det ett jättejobb att gräva upp rosor. De sitter så djuuuupt. Och sedan bör man helst byta jord där de suttit innan man planterar nya. Så detta stora jobb har jag inte påbörjat ännu.
Däremot verkar varenda clematis längs rosengången ha klarat sig. Flera av dem har klättrat långt upp redan. Jag har gett dem en rejäl näve hönspellets var och en och nu så daltar jag med dem lite. Det betyder att jag vattnar dem i stort sett varje dag eftersom vi inte haft regn på en vecka och vi har sandjord i vår trädgård. I kväll satte jag dessutom ut ett stort antal Blomman för dagen längs rosengången. Den har jag drivit upp från eget frö. I fjol var den vackert himmelsblå. Vi får se vad den får för färg i år.  Här kommer en bild från fjolårets rosengång. Det är en underbart vacker ros som heter Veilchenblau som syns på bilden. Tyvärr verkar den vänstra helt död. Det är klätterrosorna som tagit mest stryk i trädgården i vinter.

6 kommentarer:

 1. Det är sorgligt när något man har lagt så mycket arbete på, bara försvinner och dör. En liten tröst är att det verkar som många har drabbats av rosdöden denna vår, även här. Tur att clematis kommer och tar för sig.

  Sommarkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är faktiskt en ltien tröst att man inte är ensam.

   Radera
 2. Så roligt att jag ramlade in här! För precis så var det och allt är tack vare ordet Dillpion som jag googlade på. Vi har tydligen också en herrgårdspion hemma hos oss men men ... Den är väldigt vacker den med!
  Välkommen in på min blogg, hoppas du kan ana vem jag är. Ledtråd : spelar lite fiol...

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pernilla från Hallsberg månne?

   Radera
  2. Jajamensan. Fin blogg DU har. Underbara bilder. Stort välkommen till Poppys trädgårdsblogg.

   Radera
 3. Vilken vacker rosengång!! Jag bara måste ha Veilchenblau nu när jag ser dina fina bilder.

  SvaraRadera