tisdag 7 maj 2013

Avenbokshäck, check!

Nu kan jag pricka av avenbokshäck från min "vill-ha-lista". För i går satte jag  tio plantor jag köpt på Blomsterlandet. De står i en halvcirkelrabatt jag grävt upp nära lusthuset. Som en fond för de blå växterna i de blå krukorna.
Det ska bli så kul att se dessa skira häckväxter växa upp till en luftig häck. Om inte hjortarna äter upp dem förstås. Eller haren. Men nu har vi inte haft besök av vare sig hjortar eller hare på några dagar så jag börjar slappna av lite.
Avenbok har ju så vackert vårutspring, som det heter. Och så gillar jag att löven sitter kvar under vintern. Ja, det ska bli jättekul att ha en avenbokshäck, och om den gillar zon 4 (som det står på lappen) kanske jag köper fler. Det verkar nämligen som om rosorna på båda sidor om ingångsportalen dött. Där kunde det passa med höga avenbokar. Många klätterrosor ser f ö oroväckande bruna ut, men jag ger dem en vecka till innan jag dömer ut dem. 

1 kommentar:

  1. Här verkar rosorna också vara oroväckande bruna...och jag tänker som du, de får en "stund till"...suck...Men jösses vilket härligt vårväder :-)

    Vårkram / Therése

    SvaraRadera