söndag 24 februari 2013

Felaktigt om pioner

Det händer rätt ofta att människor hävdar att de har dillpioner när de i själva verket har herrgårdspioner. Grenarna är ju otroligt lika, dillpionens grenar är bara lite "dilligare". Och om man inte är medveten om skillnaden så tror man säkert att det är en dillpion man köpt eller fått.
Själv blev jag medveten om skillnaden på Julita förra våren. Där finns ju en av Sveriges största samlingar av pioner, uppbyggd med hjälp av pionmästaren själv, Krupke.
Dillpion!!
Trädgårdsmästaren på Julita visade mig deras dillpion, och jag tog kort på den. Sedan gick vi vidare till den pion som de flesta har i sina trädgårdar och där och då insåg jag skillnaden. Så, kära bloggläsare, här har ni bilderna och en möjlighet att kolla upp era egna dillpioner till sommaren. Det är ju dessutom ofta så, enligt trädgårdsmästaren på Julita, att det som säljs som dillpion faktiskt är herrgårdspion.

Herrgårdspion!!!

1 kommentar:

  1. Hej.
    Vi kallade vår för dillpion tills jag började blogga, när jag visade 'dillpionen' på min blogg så fick jag veta att den mest troligt var en herrgårdspion istället.
    Bra att veta, nu håller jag utkik efter en 'äkta' dillpion om jag skulle råka finna en sådan, men är samtidigt jättenöjd över vår herrgårdspion som blommar så fint om försommaren.

    Ha det gott.

    SvaraRadera