måndag 18 februari 2013

Lyckad frösådd 4

Tistlar - kan det vara något att ha i rabatten? Så tänkte jag då fick frågan om jag ville ha några tistelfrön av en trädgårdsvän. Men som tur var tog jag emot fröna, sådde dem och fick fram en planta som visserligen har rätt taggiga blad men också är oerhört fotogeniskt.
Bilden här visar hur blomman ser ut i några veckor innan den spricker ut i en tjusig lila färg. Det var jättekul första året då jag gick och funderade på vad som skulle bli av "dynorna". Jodå, det blev vackra blommor.
Men numera tycker jag nästan att "dynorna" är det mest spännande med denna växt som fått en plats i en lång rabatt mellan en blå stormhatt och en vit mossros.

2 kommentarer:

  1. Det finns faktiskt många fina tistlar och i olika härliga färger. Har själv funderingar på en Tistelaster i Impectas katalog ( sid. 103). Tycker den kyliga lilarosa färgen är sagolik. Är bara lite rädd att den ska trivas lite för bra, så ännu flörtar jag bara med den:-)

    Kram / Therése

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset Therese, den måste jag titta på. Är lite inne på att skapa en tisteträdgård i miniformat någonstans i min stora trädgård.

    SvaraRadera