söndag 24 februari 2013

Sommar året om

Har i vinter besökt två mycket spännande länder - Singapore och Australien. Och sett djur jag aldrig sett förut samt växter jag aldrig sett.
Det är så märkligt att komma någonstans där de krukväxter vi har hemma på fönsterhyllorna finns i busk- eller trädvarianter. Som exempelvis hibiskus. Eller pelargoner. Så var det på båda ställena.
I Singapore är det "sommar" året om. Det vill säga där är det alltid mellan 22-32 grader varmt och hög luftfuktighet. Gatorna kantas av palmer och i en helt ny park hade man byggt två gigantiska glasbubblor. Det ena jätteväxthuset innehöll regnskogens växter. Det andra bland annat Medelhavets växter, vilka ansågs exklusiva där borta. Hur exklusiv skulle inte vår granskog med linneor undertill te sig för dem?
Hur som helst tog jag lite bilder på vackra blommor. De lilarosa liljorna på bilden växte i många Melbourne-trädgårdar just nu. Där fanns också höga citronträd, hibiskusträd och fikonträd.
Blomman med den intensiva röda färgen blommade just nu i Singapore. Vet inte vad den heter och har aldrig sett något liknande tidigare. Bilden med massor av växter är inifrån ett av växthusen i Singapore.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar