onsdag 22 januari 2014

Trädgårdskamp och hundraåring

Var på bio i går kväll och såg Hundraåringen som klev ut genom fönstret.  Satt med ett leende på läpparna mest hela tiden.  Och många skratt blev det också. Välbehövligt i vintermörktet. Så jag fick titta på andra avsnittet av trädgårdskampen då jag kom hem. 

Jag vet att det finns de som inte tycker att man kan tävla om trädgård eller musik. Men jag tycker att det är intressant att se vilka tävlingsmoment redaktionen klurat ut. Skulle själv gärna jobba i en sådan redaktion.  Hur som helst var gårdagens tävling avslöjande på många sätt.  Samarbetsmomentet gick åt pipsvängen för en av grupperna.
Tävlingsmomentet var att anlägga tre gångar på tre timmar.  Det säger sig självt att en gång inte kan få ta all tid då. Och vara en lång stenlagd kullersgensgång.
 Jaja, det är intressant att se hur människor fungerar i sådana lägen och jag funderade på om jag själv skulle satt ner foten och satt mig emot Bertil som hade denna idé?  Det är klart att lite funderar man också över vilka som tagits ut till tävlingen. Men detta är underhållnings-tv gott folk. Hur som helst kul att mäta sin växtkunskap mot deltagarnas. Och min favorit är Eva från Luleå.


2 kommentarer:

 1. Jeg følger også med i Trädgårdskampen og siden første afsnit har jeg tænkt meget over at det næppe kunne foregå på dansk tv som i forvejen sulter os haveglade stakler på den værste måde. Så stort hurra for Sveriges TV:o) Jeg har også funderet over det at kæmpe om have, men efter afsnit nr. 2 er jeg 100% med på det. Det var spændende at se samarbejdet i grupperne og jeg blev så irriteret på Bertil som holdt på med at grave dybt fordi det skulle gøres ordentligt! Jeg morede mig over så forstående og hjælpsomme Peter og Inka var at de måtte slække på kravene til deres egne havegange og så kreativt de tænkte blot for at nå at få en gang overhovedet - sikke en holdånd.
  Et rigtig godt program - også fordi det ikke kun er på deres havearbejde de bedømmes og så fik jeg lært at pode kaktus - interessant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt med en kommentar "fra Denmark" . Och kul att ni kan se våra trädgårdsprogram.

   Radera