söndag 12 januari 2014

Inne blommar Aloe Veran

Ute ligger snön äntligen vit på taken. Och inne på fönsterkarmen blommar en Aloe Vera som jag planterade om i somras och som vuxit till sig duktigt. Denna blomma hade så många små skott i sin kruka att jag tror att det blev ungefär tio nya små Aloe Veror av den. De (och mycket annat) drog in över 3000 kronor på vår skördefest i oktober, pengar som vi skickade till dem som hjälper de våldtagna kvinnorna i Kongo.En välsignad blomma med andra ord.
Jag har själv aldrig sett en Aloe Vera blomma tidigare så därför lägger jag ut bild på den översta delen av stängeln som nog är 40 centimeter hög.
Aloe Vera är ju en fantastisk blomma vars blad man kan använda till att mildra brännblåsor och andra hudskador och mycket annat har jag förstått. Det är med andra ord bra att alltid ha några plantor hemma så att man kan bryta ett blad och få lindring av vätskan inuti dem.

3 kommentarer:

 1. Härlig bild på en lika härlig växt!
  Önskar dig en skön vecka...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Jag har heller aldrig sett en som blommar, möjligen i någon botanisk trädgård.Kvitto på att den trivs alltså! Min gillade inte när semestervattnaren hällde vattnet rakt i rosetten...den ruttnade förstås och dog:( Men jag hittar väl en ny när det vill sig. Underbart att växter kan generera glädje och "nytta" på så många olika sätt :)

  SvaraRadera
 3. Tack detsamma Titti. Känns alltid kul när blommor och växter överraskar med något nytt. Och själv hade jag aldrig sett aloe vera-blommor tidigare Tant Otteskruv :)

  SvaraRadera