söndag 19 januari 2014

FÖRE-EFTER projekt piskställningSå här "ödsligt" var det på baksidan från start.
När vi flyttade till vårt hus som är byggt 1959-60 fanns det en ful - man ändamålsenlig - piskställning på tomten. Min första tanke var att såga ner den med vinkelslipen. Men så lugnade jag ner mig och tänkte att den kunde få bli gungställning för den är otroligt stabil - om än inte vacker.
I några år hade den tre gungor som barnbarnen använde flitigt. Så blev jag med ett stort rostigt kärrhjul som behövde hängas upp någonstans. Var då? Jo, det passade lagom in under piskställningen. Kärrhjulet fick slipade prismor av glas på några av ekrarna och dessa glimmar som stora vattendroppar även den gråaste höst- och vinterdag.
Med tiden har växtligheten runt piskställningen utökats så att nu växer både två clematis och två tåliga Stanwell Perpetual-rosor med ställningen som stöd. Och de senaste somrarna har blå Blomman för dagen slingrat sig runt kärrnjulets ekrar och slagits med glasprismorna om uppmärksamheten.
Sensmoral: Allt behöver inte gå så fort. Ibland lönar det sig att tänka efter och låta saker sjunka in.
Detta skriver jag mest till mig själv!
Här kommer lite bilder på projekt piskställning:
FÖRE
Här syns även rosengången och lusthuset - ingetdera fanns då vi övertog huset runt 2005.

EFTER


Det tog några år, men nu så har både clematis och rosor vuxit till sig.

Tror att jag måste visa en bild till på vilken nytta man kan ha av en gammal ful piskställning.

2 kommentarer:

 1. Före och efter-bilder är alltid kul! Stabilare stöd till rosor och klematis får man nog inte, så det blev ju helt perfekt. Snyggt med både hjulet och växterna! Och när inte gungan hänger där finns även lite plats över för att hänga mattorna på... ;-)

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Kul med före- och efter bilder och det blev ju verkligen bra...rosor och klematis är en oslagbar kombo! I år ska jag också plantera massor av både rosor och klematis, rosor borde trivas här på Öland men jag har inte lyckats så bra än..kanske är det den kalkrika jorden...rosor är ju ett måste i trädgården!
  Ha en kommande fin vecka!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera