söndag 18 augusti 2013

Vadan detta?

Okänd gäst i perennrabatten
I en dryg månad har jag gått och tittat på några limegröna stjälkar med limegröna blad som plötsligt dök upp i en rabatt efter midsommar. Jag hade (och har fortfarande) inget minne av att jag planterat något just där dessa stjälkar finns. Så ett långt tag trodde jag att det handlade om självsådder.
Men de påminde inte om någonting som jag tidigare har i trädgården. Så mysteriet var totalt. Dock fick de stå kvar eftersom de var rätt dekorativa i sin limegröna färg mellan daggkåpor och blå Salvia patens. För någon vecka sedan slog det plötsligt ut knoppar i toppen på de gröna stänglarna. Och nu väntar jag ivrigt på vad för slags blomma som detta ska bli? Kan det handla om något slags klocka? Vad tror du?
Inom kort kommer det mysteriet att vara löst.
Ett annat mysterium är en MYCKET taggig - men vacker - tistel som placerat sig i gulröda rabatten. Har jag satt den? Har jag köpt den? Har jag fått den? Ingen aning faktiskt. Men den växer där och jag låter den stå därför att den är så snygg. Blommorna var inte riktigt lika fina. Någon bloggläsare kanske vet om detta är ett så kallat ogräs eller en trädgårdsväxt???
Här kommer bilder på dessa mysterier hur som helst.
Oinbjuden tistel - eller inbjuden?


2 kommentarer:

 1. Hej
  VAd fint du fått det längst upp på bloggen.
  Den blåa busken är en hortensia som är kransblommig. Kallas nog tellus... jag kan fråga Anki om hon vet. Härdigheten är väl si så där. Hos oss frös alla ner i vintras eller i våras.
  Men fin är den.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att jag vet inte vad det är för växt men den ser spännande ut och hos mig hade den varit välkommen. Likaså tisteln.
  Hej hopp
  Natti natti
  Annika

  SvaraRadera