måndag 1 juli 2013

Klocktider

Vit blåklocka och Codonopsis.clematidea.
Nu är det klocktider - på två sätt. Dels blommar mängder med Campanulor i trädgården och dels har jag tagit av klockan av armen för det är semester. Nu får den inbyggda klockan styra ett tag. Man vaknar när man sovit klart och lägger sig då man är trött. äter när man är hungrig och så vidare. Rent härligt.
Ute i trädgården blommar stora blå och vita blåklockor. De vita frösådde jag i fjol och de tär först i år som de blommar så fint. Deras stjälkar är lite veka, så här och var stöttar jag upp dem.
Dessutom blommar en fantastisk klocka som lär heta porslinsklocka på svenska. Men jag kallar den Codonopsis, som är det latinska namnet. Jag har flera olika Codonopsis, men den som är allra läckrast är C. clematidea som har en underbar insida. Jag har också en Codonopsisart som kallas de fattigas ginseng. Den har limegröna blad  - och klockor. Mer läcker än vacker. Den har fått nya klätterstöd i år så nu är den riktigt hög.
Codonopsis clematidean får ta sig uppåt bäst den kan på en New Dawn-ros som frös ner i vintras..
Codonopsis clematidea bör beskådas inuti.
.1 kommentar:

  1. Porslinsklockan är ju så fin på insidan. Kom på att jag har haft från egen sådd MEN vart har dom tagit vägen?? Får njuta av dina istället:-)

    Sommarkram / Therése

    SvaraRadera