lördag 8 mars 2014

Inte könsneutral sluttävling på Trädgårdskampen

I dag den 8 mars, internationella kvinnodagen, kan jag inte undgå att göra en reflexion över upplösningen av tv-programmet Trädgårdskampen som jag följt under vårvintern. Sista och avgörande tävlingen byggde alldeles för mycket på musklekraft, enligt min åsikt.
Duktiga Jessica och lika duktiga Tony hade skapat två fina trädgårdar (även om jag tyckte Peter Bengtssons var mer fantasifull). Jessicas var vackrast enligt min mening. Men juryn ansåg att Tonys hade bättre finish.
Vem som skulle bli den förste vinnaren fick avgöras i en utslagstävling där det handlade om att på snabbast möjliga tid orka veva en äppelkvarn, orka klippa massor av kvistar med en sekatör och sedan såga loss en spade.
Tony hade stor nytta av sina starka armmuskler och vann tävlingen. Snopet slut på en annars bra och fantasifull tävling. Redaktionen bakom programmet kan inte haft helt lätt att hitta på tävlingsmoment i en trädgårdstävling. Trädgård handlar ju i grunden inte om att tävla utan om att njuta - och så en hel del hårt arbete förstås. Jag tycker att man lyckades bra - fram till sista tävlingen.
Ha en bra kvinnodag alla trädgårdsarbetare - kvinnor och män!

1 kommentar:

  1. Så skönt att se att någon mera än jag också uppfattade det orättvisa slutet. Jag bara satt och gapade av förvåning över den kassa avslutningen.

    Kram / Therése

    SvaraRadera