lördag 15 mars 2014

Då har jag dödat några fuchsior igen

Har följt mina övervintrade fuchsior med spänning - och med dagliga duschningar - de senaste veckorna. Men tyvärr verkar det som om jag återigen dödat alla övervintrade fuchsior. Det här året har jag vattnat mycket sparsamt eftersom jag tror att jag dödade dem med för mycket vatten förra vintern.
Fuchsia procumbens 
Men inte heller detta verkar ha hjälpt. De ser stendöda ut. Inte minsta lilla tillstymmelse till grönt har visat sig - och det borde det ha gjort nu enligt böckerna.
Mina fuchsior har stått i en källare där det varit cirka 12 grader varmt. Dock inte särskilt ljust tyvärr. Jag har testat alla tänkbara övervintringsställen. Allt från riktig jordkällare till fönsterbräda i sovrummet. Men inget har hjälpt.
Vid något tillfälle har jag fått igång en fuchsia efter vintern, men sedan strax vattnat ihjäl den. Jag tänkte att förr eller senare borde det gå. Det verkar bli senare.
 Som tur är finns det trädgårdsmästerier som specialiserat sig på fuchsior så det blir till att lägga en beställning. Och en Fuchsia procumbens måste det bli i år också. Denna pyttelilla blomma är ju så bedårande. Kolla in den här länken så förstår du hur bedårande. Den producerar ju BLÅ pollen!

3 kommentarer:

 1. Fy, så tråkigt att dina fuchsior inte vill övervintra. Mina får stå i källaren över vintern. Cirka 15 grader, små källarfönster och vatten kanske varannan vecka. Det har funkat hyfsat för mig. De flesta har vaknat nu.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 2. Tack för tips Karin. Jag har helt klart vattnat för lite den gångna vintern.

  SvaraRadera
 3. Verkligen söt! Tråkigt med de andra som inte klarade sig. Själv hade jag ihjäl alla pelargonierna i fjol. De stod för kallt.
  Lycka till med fuchsiorna denna säsongen!
  /Anette

  SvaraRadera