onsdag 4 december 2013

Kopparkula i kopparhink

Koppar är på väg tillbaka i heminredningen. På möbelmässan i Stockholm hittade jag för något år sedan mycket vackra kopparlampor. Nu ser man koppar i allt från ljusstakar till skålar. Så de gamla kaffekannorna och bunkarna som stått längst in i förråden åker nog fram igen nu.
Själv har jag i flera år haft upp och nervända kopparbyttor som prydnad i trädgården. De ser ut som stora kopparkulor om man tänker bort de små fötterna. Rätt kul tycker jag själv. Och i vårt nya badrum är alla tillbehör i kopparfärg eller av koppar.
Ja, jag gillar koppar som färg. När trillade över små söta julgranskulor i koppar, guld och silver kunde jag inte motstå dem utan gick ut och skaffade en adventsgran och klädde den med dem. Och satte granen i en ärvd kopparhink. Riktigt läckert blev det. Eller vad säger ni?
GLÖM INTE MIN PAJFORMSTÄVLING. DEN SOM DELAR INLÄGGET NEDAN OCH ALLRA HELST DELAR ETT RECEPT ÄR MED OCH TÄVLAR.

3 kommentarer:

 1. Gillar också kopparns varma färg. Kul att det är på väg tillbaka igen i inredningen :=)

  Kulorna blev jättefina på den lilla granen.

  Önskar dig en trevlig adventshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma Helen. Nu har vi även snö här nere i södra Sverige. Just nu yr snön för fullt och man gör bäst i att hålla sig inne.

   Radera
 2. Det var helläckert :-)
  Nu kom jag på att jag har två gamla liknande byttor nånstans. Kanske skulle plocka fram dem och sätta lite barrkvistar i dem. Tack för tipset.

  Kram / Therése

  SvaraRadera