onsdag 20 november 2013

FÖRE/EFTER 1 - vid grinden

För åtta år sedan var vår trädgård  en enda stor gräsplan. I stort sett inga blommor och ytterst få träd och buskar. När jag satte mig att titta igenom gamla trädgårdsbilder härom dagen insåg jag att det faktiskt hänt  mycket med denna "gräsplan". Jag tänkte därför göra en serie av FÖRE-EFTER.
Jag börjar i dag med att visa ett litet men viktigt hörn av trädgården, nämligen ingången.  Där har det tillkommit ett antal nya träd och buskar:
- en ormhasseln (som sattes först av allt)
- en prakthäggmispel (som stammats upp)
- en idegran
-  en schersmin
- en salix med rosa-grön-brokiga blad
- en yakushimanum-rododendron med vita blommor.
Runt buskarna växer marktäckare som blå ormrot och vita förgätmigej och ett antal vita perenner till exempel bollvivor och solhatt.
"Efter"-bilden i collaget är tagen på våren. På sommaren omringas grindrabatten av en häck av vita lågväxande rosor, Henry Hudson. På bilden till höger syns en  rosa sten som är lite vindskydd för rododendronen och salixen. I "före"-bilden syns den lilla gropen jag grävde för att markera var stenen skulle ligga, till höger om ormhasseln.
EFTER-bilden är nog två år gammal, så alla träd har vuxit till sig lite till och det är nu trångt i detta nya grindbuskage som ligger öppet för hårda vinda från väster och stark sol från söder.
4 kommentarer:

 1. Så fint du har planterat där! Kul med före och efterbilder, för ibland tycker man inte att det händer något särskilt i trädgården. Men om man tittar tillbaka märker man...

  Novemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabet. Ja, det är tur att man tog lite före-bilder.

   Radera
 2. Svar
  1. Thanks, Our photos. You who haven't visited this nice photoblog can do so on http://65ries.blogspot.se/

   Radera