måndag 1 april 2013

Plötsligt händer det...

Första blomman i de övervintrade pelargonerna har visat sig. Samma glädje varje år då de halvdöda pelargonerna kommer upp i ljuset och plötsligt får små nya gröna blad och knoppar. Det blev en laxrosa som vann förstapriset i år :)
Egentligen borde jag stå i källaren och plantera ut brysselkålen i tredeciliters mjölkförpackningar som jag sparat ihop. Och även tomaterna är i behov av större burkar. Lika roligt varje år då saker tar sig - och samma bekymmer. Var ska man göra av alla pytsar? Läste någonstans att ljuset är otroligt dåligt bara någon decimeter innanför fönsterrutan. Det ser man också på plantorna som blir långa och rangliga om de får för lite ljus. Och för mycket värme.
Två lysrör har jag investerat i på olika loppisar. Dessa träder i tjänst nu. Men det räcker inte. Jag måste ha mera ljus. Måtte värmen komma snart så att det lilla växthuset kan tas i bruk utan att elräkningen slår i taket.
Första pelargonblomman som visade sig 2013 var en laxrosa sötnos.

3 kommentarer:

 1. Vilken skönhet du fått på fönsterbrädan !
  Så roligt när första blomman visar sig. Mina har tyvärr dött under vintern, det är bara att tömma alla krukor och börja om.
  Snygg header !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Hej och Grattis!
  Du vann utlottningen av en entrébiljett till Nordiska trädgårdar.
  Maila mig snarast din adress så jag kan skicka den vidare till mässans pressansvarig. Dom skickar sedan biljetten så du bör ha den i brevlådan innan mässans startdag.
  37nyman&telia.com (byt ut & till ett @)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul. Trädgårdsmässan är en av årets riktiga höjdpunkter.

   Radera