fredag 11 mars 2016

Trädgårdsdag i Glanshammar

Lördag 12 mars är det en av årets trädgårdshöjdpunkter i vårt område, nämligen Trädgårdsdagen i Glanshammar. Dit kommer varje vår väldigt duktiga trädgårdsmänniskor och föreläser om sina specialiteter. I år är det den spännande växtälskaren Peter Korn som har en oerhört stor växtsamling som ska föreläsa om ämnet "Lära av naturen".
Och så är det JAG. Ja, jag vet. Jag är långt ifrån någon trädgårdsspecialist. Men jag ska berätta om hur jag (och en viss S) kämpat för att förvandla en trädgård som mest liknande en fotbollsplan till något lummigt och fantasieggande - en glimt av paradiset.
Klockan 9 börjar trädgårdsdagen med försäljning av diverse saker som har med trädgård att göra och de som är ute efter rariteter brukar stå och hänga på låset. Klockan 10 berättar undertecknad om sitt trädgårdsprojekt. Jag har dagen till ära sammanställt en Power Point-presentation - den första i mitt liv. Vi får se om det fungerar. För säkerhets skull har jag också med mig alla bilder på ett usb.
Jag kommer att börja och sluta med en blomma som jag har särskilt kär - nämligen vallmon, på engelska "Poppy". Jag tror det blev 70-80 bilder sammanlagt så jag hoppas att ingen blir besviken. Några tips från en glad amatör ska jag också skjuta in.
Detta är mitt anförandes första bild:
Detta är en "Poppy" jag är särskilt stolt över då jag dragit upp den själv från frö. Papaver orientale 'Plum pudding'

4 kommentarer:

  1. Det hade varit så kul att lyssna till din föreläsning i morgon. Tyvärr får jag hoppa över årets trädgårdsdag när hälsan sviktar. Våren skall "värkas" fram först.
    Så vacker vallmo, förstår att du är stolt över den!
    Lycka till i morgon !
    Kram/Isa

    SvaraRadera