söndag 21 juni 2015

Poppy-tider i trädgårdenPoppy Plum Pudding
Just lagom till midsommar har de stora vallmorna slagit ut, alltså Papaver orientale. Poppy på engelska betyder ju vallmo och eftersom min blogg heter Poppys trädgårdsblogg och jag valt Poppy som smeknamn är jag naturligtvis extra nöjd med att trädgården numera innehåller mängder med vackra vallmor.
En Pattys Plum, lilarosa läckerhet.
Det började med den lila Pattys Plum som jag då tyckte var den vackraste vallmo jag sett. Mycket vackrare än de brandgula stora Papaver orientalet som finns lite överallt. Tyvärr även i min trädgård då en del av mina rosa frösådder faktiskt blivit röda vilket antagligen är ursprunget innan blomman korsats.
Nu har det dock flyttat in en god vän i byn som älskar de röda, så jag ska gräva upp allihop och ge dem till henne. För rosa i flera nyanser och lila är det som jag vill ha. De laxrosa är mycket mer bedårande än jag kunde tro. För att inte tala om de puderrosa. Och i år blommar för första gången en lilarosa variant som jag frösådde i fjol och som heter Poppy Plum Pudding. Fröna köpte jag från Thompson & Morgan i Poppylandet England.
Så i dag följer en kavalkad av poppies. Väl bekomme!
Laxfärgat är läckert på en Poppy!Slutligen en lätt manipulerad Poppy:
Också en Pattys Plum med lite tillfixad i datorn. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar