onsdag 9 juli 2014

Skånsk inspiration

Alla rabatter i Brandts trädgård har välgjorda kanter.
För någon vecka sedan var jag i Skåne, närmare bestämt i Ängelholm, och under en helg besökte jag hela sex trädgårdar. Det blev mycket trädgårdsinspiration att ta med sig hem.
Här kommer några bilder från de fantastiska trädgårdarna, alla olika. Första besöket var  familjen Brandts trädgård intill Rönne å. Den har fått flera priser; bland annat har den utsetts till Årets trädgård av Drömhem & Trädgård. Inte illa.
Trädgården har en vilsam parkkänsla. Och är perfekt in i minsta detalj. Här finns rabattkanter och en gräsmatta jag skulle ge mycket för att ha.
Parasollinstallation av tunna spetsgardiner. Enkelt och vackert ihop med det stora blodfärgade trädet.
Vacker och välgjord terassering med lavendel.
Efter Brandts åkte vi till en trädgård som brukar ha öppet under skånska trädgårdsrundor typ Tusen trädgårdar men inte hade öppet i år (inte heller Brandts deltog men vi fick komma dit ändå). Här satsar det trädgårdsintresserade paret på utplanteringsväxter. Bland annat sätter de ut 1200 taklökar varje vår! Många inspirerande taklöksinstallationer fanns hos dem.
Gjutna betongfat hörde till specialiteterna i denna trädgård.
Och många taklökstavlor fanns det.
Lite annat sätt att använda gjutna rabarberblad.
I Vejbystrand finns numera en rofylld japansk trädgård. Den var med i Tusen trädgårdar-arrangemanget. Paret som bodde där hade anlitat en firma utanför Ängelholm för att fixa denna trädgård som innehåller mycket grus, vatten, bambu och japanska lönnar. Något av de formklippta barrträden skulle jag gärna ha  hos mig. Och kanske blir det en japansk hörna vad det lider.
Inte minsta gräsmattehörn fanns i denna Japaninspirerade trädgård.
Det mesta är nytillkommet i denna trädgård utom björken.  Spännande öppning in till nästa "rum".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar