torsdag 22 maj 2014

Jag vill ha många fler tulpaner!

Varje år då tulpanerna börjar komma tänker jag att jag varit för snål i planteringen. Att jag borde satt tredubbelt så många. De är ju så otroligt vackra och lyser upp rabatterna mer än något annat så här års.
Fast det är inte bara snålhet som gör att vi har för få tulpaner. Antingen är det sorkar som äter upp lökarna eller också så är det numera så dålig kvalitet att bara en tredjedel av dem man sätter blir kvar.
Därför gillar jag särskilt de violetta med vit kant i collaget därför att de kommer troget tillbaka år från år. Och även de små vildarterna som kommer tillbaka gång på gång. Som den rosa med gul mitt i collaget.
 Hur som helst ska jag gå ut med kameran endera dagen och fotografera de rabatter som saknar tulpaner helt eller delvis. Som en planering inför hösten.
På sina håll står bara två tulpaner och blommar. Och jag vet att jag aldrig satt två tulpaner, alltid minst tre och oftast 5-7 i grupper. Hur som helst är det ett nöje att ha dem i trädgården just nu, eller hur?!

1 kommentar:

  1. Tack för god lunch idag och rundvandring i din trädgård. Jätteroligt att se allt på riktigt som jag smygtittat på här. Och så blev jag väldigt inspirerad till nya påhitt på vår lilla plätt.
    Blir till att muta M med lite gott att äta för att få hjälp med lite grävning och div flytt av lite smått o gott.

    Kram
    Caroline

    SvaraRadera