fredag 12 augusti 2016

Det var en gång ett växthus...

Gamla växthuset i våras
Det var en gång ett växthus som var gammalt och trött - och väldigt trångt. Mannen i huset tyckte att hustrun var värd ett större och finare växthus så han beställde ett till henne från norra Sverige i present, närmare bestämt från Skråmträsk. Stommen var av senvuxen gran och rutorna av glas.
En dag i maj dök växthuset upp i två stora paket. Nu blev det bråttom att frakta undan det gamla, (som skulle få nytt liv hos en yngre granne visade det sig). Och med att anlägga ett snyggt nytt golv, eftersom det gamla plötsligt såg väldigt ihoplappat och anfrätt ut då växthuset lyfts bort.
Sedan skulle granstommen målas tre gånger med linoljefärg som var olika mycket utspädd. Och en snickare fick kallas in för att sätta ihop alla hundra delarna. Men så en dag stod det nya växthuset klart och färdigt och tomaterna och pelargonerna kunde flytta in. Trädgården hade fått en prydnad och odlingsintresset hos hustrun tog ny fart. Till nästa sommar - då ni.

Eftersom tomten sluttar fick vi gräva ur en del framför det nya växthuset. Det blev en cirkelformad entré, kantad av tegel.

Det nya växthuset är luftigt och skönt att vistas i, gott om plats för både tomater och annat.
2 kommentarer:

  1. Som ett kinderägg, tre vinnare på samma gång :) Kul att hitta hit! Det blir fler besök :)

    SvaraRadera
  2. Som ett kinderägg, tre vinnare på samma gång :) Kul att hitta hit! Det blir fler besök :)

    SvaraRadera