lördag 9 april 2016

Mina senaste trädgårdsinköp


För ett tag sedan besökte jag den lilla gård där smeden bor som gjort vår fantastiska spaljé som liknar trädgrenar med smidda trollsländor och fåglar. Där stod en liten kärra som jag förälskade mig i, och när jag berömde den frågade han om jag ville köpa den. Så det gjorde dag. Och en dag stod den på vår gård. Nu väntar den bara på att det ska bli vår så jag kan fylla den med krukor och växter som ska få klänga efter kanterna. Och över kanterna. Tror jag ska hålla färgskalan i den i djupt vinrött och lime.
Har just nu en intressant ny frösådd på gång av ballongranka. Den har oansenliga blommor med läckra gröna fröställningar som går åt lime. Dessutom har jag just planterat tre dahliaknölar av Arabian Night som ska ge svartröda blommor, Lite vitt får nog också plats på kärran. Den ska inte stå där den står nu, utan någonstans mitt på gräsmattan har jag tänkt.
Dessutom har vi just inköpt en hjälpreda som jag hoppas ska avlasta maken som fått ont i en höft. Nämligen en robotgräsklippare döpt till Grünet därför att den ska hålla efter det gröna, ja ni fattar. Bild kommer vad det lider då lilla Grünet gått igång. Först ska en oherrans massa kabel ner i marken. 
I en grön rund keramikkruka på trappen, inköpt på pingstkyrkans loppis i Katrineholm, har jag planterat de fantastiska tulpaner jag köpte vid besökte på Clifton Nurseries i London. Det är inte blommorna som är grejen, de är vanligt röda, utan bladen. Tänker förstås plantera ut dem i trädgården då de blommat första gången. Nära några andra vinröda blad, typ Heuchera. 
Höll på att glömma den lilla ugglan med en solcell på ryggen och två lampor till ögon. Den köpte jag på Brokyrkans loppis i Brevens bruk!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar