tisdag 17 mars 2015

Dags att bryta vintervilan

Hej alla bloggläsare! Kul att ses igen!
Jag har haft ett långt uppehåll på bloggen i år. Och en lång vintervila från trädgårdsarbete. Det har varit skönt och jag tror att vi behöver det - alltså vila. Tomas Sjödin har ju skrivit en hel bok som heter Det händer när du vilar.
Själv har jag skrivit en bok det senaste året ihop med en psykoterapeut. Den heter Din väg ut ur oron (Libris). Trädgårdsarbete fungerar avstressande och läkande för många som lider av oro. Allt som växer har sin livscykel. Man kan inte skynda på den, bara kratta manegen, om uttrycket tillåts. Alltså ge bästa tänkbara växtbetingelser.
Mina violfrön borde ha varit i jorden redan. Men jag oroar mig inte för dem. De hinner ifatt då växthuset kan börja användas. Att ha dem på fönsterbrädorna är inte detsamma. Där är det för övrigt redan fullt av pelargonskott som jag hoppas ska ta sig.
Det enda jag sått hittills i år är basilika och så bredsådde jag ut alla fjolårets salladsfrön i en sålåda. När de kom upp klippte jag av dem som man klipper krasse och har på mackan.
Till vårvintern hör också att jag driver fruktträdsgrenar inne. Jag som är björkpollenallergiker kan aldrig ha björkris i vatten. Men det gör inget för körsbärskvistar är min favorit. Nu är jag inne på andra omgången och de har fått nyinköpta kopparfärgade små fåglar bland grenarna.
Ja, som sagt. Nu är vi igång igen. Hoppas vi ses då och då! Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad.


2 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till bloggvärlden igen !
  Ja, allt har verkligen sin tid och nu efter vintern är man laddad igen att sätta igång trädgårdsäsongen.
  Står i startgroparna för att börja så men tar det lite lugnt precis som du och vet ju också att när man väl sätter ut sådderna i växthuset så händer det grejer.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Isa. Du är ju duktig på att hålla igång din inspirerande blogg året om liksom en del andra superbloggare.

   Radera