tisdag 29 april 2014

Våren är verkligen vit och vacker!

Tänkte först skriva att min bästa tid är nu. Men så kom jag att tänka på kliet i ögonen och pollenhösnuvan. Dock kan det inte förta glädjen över de underbara vita veckor som är just nu. De tidiga magnoliorna blommar, körsbärsträden har börjat slå ut. Grönskan är illande grön. Ja, det är en härlig tid.
En mycket rolig överraskning i en av rabatterna var balkansipporna. Jag har nämligen inget större minne av att jag satt några sådana, men det måste jag gjort. De är stora och vita och har stått sig i nästan två veckor. Mer balkansippor blir det i denna rabatt i stället för snödropparna som inte verkar trivas.
En annan blomma som är med i mitt vita collage är blodörten Sanguinaria canadensis. Den måste man verkligen passa på, för blomningen är kort men skön. Min blodört växer i en rabatt full med tallbarr under en tall och verkar trivas finfint med det.
På bilden syns också en Magnolia stellata, stjärnmagnolia, från stadsparken i Örebro. Där finns numera massor med magnolior väl värda en liten omväg.
Ja, nu gäller det verkligen att stanna upp och njuta. För den vita våren är kort, alldeles för kort.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar