fredag 14 oktober 2016

Hurra för ett inglasat rum!

De blå sommarflox och vita begoniorna är fortfarande vackra.
På min bloggsida har jag en avdelning som heter Bäst just nu. Där ligger en bild och en kort text. Fast det som är absolut bäst just nu går inte att få in i en bildruta. För det är nämligen vårt uterum som vi byggde i fjol. Det är ett vår-sommar-höst-rum. Där står växterna skyddade från frosten som härjat här några nätter. Jag har burit in pelargoner, blå sommarflox och en del annat som tidigare stått ute i trädgården.

Det är mycket att göra just nu. Nästan lika intensivt som i maj. Stora krukor med vissna sommarblommor ska tömmas. De stora tomatkrukorna ska forslas ut ur växthuset och helst ska krukorna tvättas ur med ett medel som hindrar årets svampangrepp (eller vad det var som fick bladen att bli fläckiga) att återkomma. I går släpade jag ut åtta stora tunga krukor och tömde dem på kökslandet där de tillför välbehövlig mull till vår torra sandiga jord. Jag fick ryggskott på köpet. Så idag har jag inte lyft en enda kruka.
Jag kunde inte låta bli att narcisser på odla.nu:s lökrea, så nu har jag ännu fler lökväxter som ska petas ner, har redan satt 60 tulpanlökar. Oklart vart de jag satte för två år sedan tagit vägen. Antingen äter sorkarna upp dem eller också klarar nutida lökväxter bara ett-två år i jorden. Borta är de i alla fall. Jag har börjat betrakta dem som ettåringar för att inte irriteras på manfallet, om uttrycket tillåts.
Pelargoner och sommarblommor ger några veckors extra fägring och  glädja i uterummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar