lördag 25 juli 2015

Flera nyanser av blåttLuktärtor är ett måste i min trädgård. Älskar doften. Vanligtvis brukar jag ha olika pastellnyanser, men i sommar har jag för första gången i mitt liv riktigt klarblå luktärtor. Vet inte riktigt var jag köpte fröna på trädgårdsmässan i Stockholm i våras, men om någon är intresserad kan jag nog skaka fram uppgiften. Jag hade dock inte förväntat mig denna färgexplosion. Dock är doften betydligt svagare än på mer vanliga luktärtor.
En annan blå nyans i trädgården just nu finns på en lökväxt, Allium caeruleum, som jag planterade i höstas runt mitt nyaste Melonäppelträd. En mycket trevlig överraskning må jag säga.
Rosen Veilchenblau går åt blålila och är en riktig favorit som fått mig att gräva upp en Flammentanz som tyvärr planterats för nära och som stal hela Veilchenblaus show. Denna klätterros är också relativt tålig mot allt regn som vi fått i sommar.
Den sista blå nyansen finns på Blomman för dagen som i år är lite sen beroende på att sommarren varit så kylig. Det är för övrigt även mina tomater. Jag brukar ha färdiga tomater så här dags på sommaren och jag längtar efter dessa hemodlade söta godingar.
Azurlöken är trevligt himmelsblå.
Små lila blommor i mängder pryder rosen Veilchenblau.


Blomman för dagen har här  blivit lite photoshoppad och fått filtret Al fresco på sig. Roligt pyssel en regnig dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar