söndag 19 april 2015

Naturen briljerarSå här års skulle jag vilja uppmana alla som har vägarna förbi Närke att åka till den lilla orten Boo. Där pågår nämligen en påskliljeblomning som är värd en omväg. Den lilla påskliljan som togs till Närke av en skotsk adelsman av ätten Hamilton har spridit sig. Faktum är att för några år sedan var det massor med fler påskliljor på själva kyrkogården. Nu är det ännu fler utanför under hasselbuskarna och de andra lövträden.
Men sammantaget är detta en underbar plats. Naturligt shabby chic, Gamla, höga kors. En lätt bedagad kyrka. Mossiga stenmurar. Kort sagt - helt fantastisk.
Åk väg 51 ner mot Pålsboda. Åk förbi Svennevad. Strax före Hjortkvarn står en skylt Bo till vänster. Den vägen leder genom den lilla orten Boo och alldeles förbi kyrkan.


3 kommentarer:

 1. Det här måste vara tankeöverföring - vi har pratat om på fm om att åka till Boo och titta på påskliljorna men jag har lång start på kroppen idag så vi har inte kommit iväg än och så skriver du en kommentar och tipsar om just Boo! Nu fick jag ny energi och känner att vi måste åka iväg dit efter att ha läst ditt inlägg !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Vilket fint ställe. Så synd att jag inte visste om detta när jag var i trakterna för ett par veckor sedan. Lägger på minnet och hoppas att det inte halkar bort.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Såg i tidningen att det visst är café de närmaste helgerna också. :-) Har aldrig varit där, men mina föräldrar har varit där många gånger.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera