Ormhasseln för någon vecka sedan innan det började töa. |
Ormhasseln däremot har tagit sig bra och det är ju ett träd, eller buske, som är som vackrast från november tills löven återkommer i mars-april. Under min ormhassel trivs dessutom julrosorna som kommer att glädja oss i mars-april om vi har tur.
En hasselsläkting som jag funderar på att plantera är trollhasseln. Den blommar ju extremt tidigt med gula blommor. Vid den tid på året då man längtar som mest efter blommor dessutom. Jag kanske ersätter det lilla trädet som haren åt upp för några veckor sedan med en trollhassel. Detta träd är dock inte så häftigt resten av säsongen, så man får tänka sig för var man sätter det.
Jag ska väl heller inte glömma att nämna en buske som många ser ner på, eftersom den ofta används i stora buskage, men som verkligen lyser upp så här års nämligen korallkornellen. Jag har en, som är granne med den lilla runda tallen Benjamin, som jag tycker är jätteläcker med sina röda stammar. Om man klipper bort de äldsta stammarna får man hela tiden nya vinröda stammar. Och man kan ju gärna stamma upp den så det trivs växter även under den.
Vilka vinterträd vill du rekommendera?
Ormhasseln är en riktig favoritväxt i januari har jag sett bland alla länkarna i min utmaning. Inte så konstigt eftersom den är ett fantastiskt buske under vintern. Kul att du vill vara med i utmaningen!
SvaraRaderaKram
Har ingen själv men måste hålla med om att den är häftig
SvaraRaderamen sina skruvade grenar.
Kram / Therése
Ja, visst är den härlig. När jag satte den här i zon 3-4 sa några olyckskorpar i byn att den troligen inte skulle klara sig. Själv var jag orolig att den inte skulle ta sig i vår sandjord och växa långsamt. Men det blev tvärtom. Den trivdes så bra att den växte till sig finfint.
Radera